Den naturlige veien til en lydig hund

Velkommen
Våre kurs
KURSKALENDER
Avdelinger
Instruktører
Hvorfor velge oss?
Kontakt oss
Tips og artikler
- Søppelspising
- Lær hunden å legge seg på din kommando
- Trening med langline
- Hvordan kan jeg få valpen husren?
- Valpebiting
- Burtrening
- Gode tips til vinteren!
- Gode tips til påsken!
- Gode tips til våren!
- Slik pusser du hundens tenner
- Hvordan lære hunden å svømme
- Hunden graver!
- Dårlig hundeånde
- Bilsyke
- Hund på skitur
- Hvordan kle på hunden
- Hund og kulde
Spørsmål og svar
Instruktører søkes
Info før kurs

Bilde og Filmgalleri

 
Del |   

følg oss på facebook


 
Du er her: // Tips og artikler / Bilsyke

Bilsyke

 

Noen hunder blir fort bilsyke akkurat slik som mange barn blir. Hvis du er avhengi av en bil for  transport, ønsker du sikkert å hjelpe valpen overvinne bilsyken så raskt og enkelt som mulig. Du kan gjøre en rekke ting for å hjelpe valpen å unngå eller overvinne bilsyke eller frykten for å kjøre bil.

Begynn tidlig å hjelpe valpen med å forbinde bilen med noe positivt.Uten å starte motoren, sitter du i bilen sammen med valpen på fanget i noen minutter hver dag.  Etter en uke med dette, start motoren. Plasser valpen på setet ved siden av deg. Ros hunden om den synes det er helt ok, men vær forsiktig så du ikke roser om hunden er redd. Det vil bare forsterke redselen.

Tren hunden til å være i bur. Dette vil ikke bare hjelpe til med bilsyken, men om du lærer inn buret riktig vil dette også være en trygghetsplass for hunden. Legg et teppe over slik at hunden bare har en åpning å se ut av. For mange hunder kan bilsyke være et resultat av at de følger med på alt som farer forbi.

Gjør det samme som nevnt over, men ha hunden i buret.

Etter en uke med å gjenta dette en gang om dagen, kan du kjøre en liten tur. Vær sikker på at valpen har en tom mage, og har hatt sjansen til å gjøre fra seg før du får den inn i bilen.

Ta en kort tur rundt i kvartalet. Øk turene litt og litt for hver uke. Ikke gå for raskt frem, men følg med på fremskrittene valpen har.

Kjør til steder som er morsomt. Hunder forbinder bilen raskt til ubehagelige ting om man alltid putter den i bilen om den skal til veterinær, være lenge alene osv. La hunden assosiere bilen med noe positivt. Bruk bilen til stranden, skogen, friområdet osv.
 


Om det ikke hjelper med gradvis trening, kontakt veterinær. Det finnes i dag DAP halsbånd og spray som utløser feromoner som virker beroligende på hunder ved bilsyke eller stress.

Les også artikkelen: BurtreningPrint denne siden Tips en venn   
Registrer din e-postadresse for å motta informasjon om nyheter og nye hundekurs:  
   
  Kontakt oss -  Sitemap
Den naturlige veien til en lydig hund
Publiseringsløsning, nettside og Webdesign av Imbera AS