Den naturlige veien til en lydig hund

Velkommen
Våre kurs
KURSKALENDER
Avdelinger
Instruktører
Hvorfor velge oss?
Kontakt oss
Tips og artikler
- Søppelspising
- Lær hunden å legge seg på din kommando
- Trening med langline
- Hvordan kan jeg få valpen husren?
- Valpebiting
- Burtrening
- Gode tips til vinteren!
- Gode tips til påsken!
- Gode tips til våren!
- Slik pusser du hundens tenner
- Hvordan lære hunden å svømme
- Hunden graver!
- Dårlig hundeånde
- Bilsyke
- Hund på skitur
- Hvordan kle på hunden
- Hund og kulde
Spørsmål og svar
Instruktører søkes
Info før kurs

Bilde og Filmgalleri

 
Del |   

følg oss på facebook


 
Du er her: // Tips og artikler / Valpebiting

Valpebiting

Hva gjør jeg?

I den perioden fra du får valpen til den er ferdig med å felle tenner er den mest utfordrende tiden når det gjelder biting. I valpekassa sammen med mor og søsken har valpene allerede begynt å lære at den ikke får bite så hardt at det gjør vondt og gjør skade

 

At valpen fortsetter denne bitingen på deg og andre er et tegn på at valpen din utvikler seg normalt, og det skal man være glad for, selv om det kan være frustrerende til tider. Spesielt når disse spisse valpetennene tar tak i en bar ankel!

 

 

Ved å trekke til seg hånden, bena når valpen tar tak kan bare gjøre leken mer interessant og gøyal. (Den vil jo gjerne drepe dette byttet den har fått tak i) Det samme gjelder korrigering og nakkeristing.

 

De fleste valper er sosiale, og interessert i å få oppmerksomhet, og det er akkurat det de oppnår når de biter på oss.

 

Det er flere tiltak for å dempe denne adferden når den står på som verst.

 

Passivitet:

Forsøk å ”stivne” når valpen tar tak. Om den ikke får noe respons er det ikke like morsomt og de finner som regel på andre ting. Vær oppmerksom på at det kommer alltid til å bli litt verre før det blir bedre om valpen har oppnådd oppmerksomhet for denne adferden før.

 

Avledning:

La valpen få alternativer til andre ting å bite på som for eksempel et ben eller en leke. Ros mye når valpen velger alternativet i stedet. Her er det viktig at man avleder før den får leken slik at leken ikke fungerer som en belønning for bitingen.

 

Ignorering:

.I valpekassa sammen med mor og søsken har valpene allerede begynt å lære at den ikke får bite så hardt at det gjør vondt og gjør skade Om valpen biter en annen valp litt for hardt i lek, vil den andre valpen skrike til og straks avslutte leken. Dette kan du også benytte deg av. Gå vekk i fra valpen hver gang den begynner å bite. Forsvinn fra valpens syne i noen sekunder.

 

Time out:

Fungerer nesten som ved ignorering men her er det valpen som fjernes. Sosial adskillelse kan være et godt virkemiddel om man gjør det riktig. Ved valpebiting tar man rolig tak i valpen og geleider den for eksempel inn i et rom hvor det ikke skjer noe spennende. Vent i ca.15 sekunder og slipp valpen ut igjen hvis den er rolig og ikke bjeffer eller piper. Konsekvensen med å bite resulterer i at valpen ikke får være sammen med deg.

 

At en liten valp biter er helt normalt. Denne perioden er på topp rundt 3 mnd. alder.

Har du en valp som ikke gjør dette bør du ta kontakt med en veterinær eller atferdkonsulent for hjelp til å trene valpen slik at den blir mer sosial.Print denne siden Tips en venn  


Slapp av, det går over...

 
Registrer din e-postadresse for å motta informasjon om nyheter og nye hundekurs:  
   
  Kontakt oss -  Sitemap
Den naturlige veien til en lydig hund
Publiseringsløsning, nettside og Webdesign av Imbera AS