Den naturlige veien til en lydig hund

Velkommen
Våre kurs
KURSKALENDER
Avdelinger
Instruktører
Hvorfor velge oss?
Kontakt oss
Tips og artikler
- Søppelspising
- Lær hunden å legge seg på din kommando
- Trening med langline
- Hvordan kan jeg få valpen husren?
- Valpebiting
- Burtrening
- Gode tips til vinteren!
- Gode tips til påsken!
- Gode tips til våren!
- Slik pusser du hundens tenner
- Hvordan lære hunden å svømme
- Hunden graver!
- Dårlig hundeånde
- Bilsyke
- Hund på skitur
- Hvordan kle på hunden
- Hund og kulde
Spørsmål og svar
Instruktører søkes
Info før kurs

Bilde og Filmgalleri

 
Del |   

følg oss på facebook


 
Du er her: // Tips og artikler / Søppelspising

Et enkelt grep for en irriterende uvane

 

Søppelspising

Du kommer hjem etter en lang dag på jobb. Hunden din møter deg i døren med en lavt logrende hale. Du skjønner hva dette betyr? Varsellampen lyser. På kjøkkenet ligger kaffegrut, eggeskall og brukte emballasjer. Din hund har gjort det igjen…gått igjennom søpla.

 

Du har prøvd å ”ta hunden på fersken”, legge feller osv. Allikevel stormer hunden kjøkkenet så fort du forlater hjemmet. Hva kan vi gjøre?

 

Først og fremst må vi tenke på at det er med hunder vi har med å gjøre. Hunden er din beste venn, den kan til tider virke smartere enn mannen din, men sannheten er at det er et dyr

Bare huske på dette faktum alene kan hjelpe deg med å innse at hunden din har ikke forståelse for hva som er rett og galt i menneskenes verden.


Når hunden din er hjemme alene og kjeder seg, er det garantert at den kommer til å finne veien til kjøkkenet når alle lekene du har lagt frem er ”oppbrukt”. Han kan rett og slett ikke ligge unna søppelet som lukter så godt

 

De fleste hunder er veldig glade i mat. Mat må de ha for å overleve, og det er i instinktet til hunden at de skal søke etter mat. Hvis du legger merke til det så er mye av hundens atferd basert på søken etter noe å spise.

 

De ”støvsuger” gjerne kjøkkengulvet for smuler, og selvfølgelig vil de ta søppelet om det er tilgjengelig.

 

Når du kommer hjem og gir hunden en overhøvling, skjønner den rett og slett ikke hvorfor. For det første er det lenge siden hunden gjorde det, og hunden har begrenset hjernekapasitet og klarer ikke å koble at søppelspising = fy i vår verden.

 

Du kan forsøke å trene sammen med hunden, belønne den for ikke å røre søppelet når du er tilstede, men så fort du er ute av huset er nok det dessverre et annet kapittel. Jo flere ganger hunden lykkes i å få tak i det, jo større sjanse er det for at den gjør det igjen. Selv om hunder har en mindre hjernekapasitet enn oss vil det ikke dermed si at de er dumme. De gjør da det som lønner seg for seg selv!

Så er den virkelige løsningen på søppel spising er dette:


Du er nødt til å flytte søppelet ut av hundens rekkevidde.
Det er et enkelt råd for et irriterende problem, og sannsynligvis den eneste.
Grunnen til at du ikke har gjort det allerede, er fordi du ikke vil endre på ting selv om du har fått en hund i huset. Vel, du gjør ikke det for hunden! Du gjør det for din egen sjelefred.

Nå, hvor skal du flytte søpla? Du kan for eksempel plukke den opp og plassere den på toppen av vaskemaskinen og lukke døren? Sette den i et annet rom, eller rett og slett bare gå ut med søpla og kaste den. Få den i hvert fall ut av rekkevidde for din hund!


En enkel løsning på et stort problem!

Lykke til!Print denne siden Tips en venn   
Registrer din e-postadresse for å motta informasjon om nyheter og nye hundekurs:  
   
  Kontakt oss -  Sitemap
Den naturlige veien til en lydig hund
Publiseringsløsning, nettside og Webdesign av Imbera AS